De zorg en aandacht die
jouw kind verdient

Het is spannend om jouw kind naar de gastouderopvang te brengen. Dit geldt zeker voor de eerste keer. Of misschien ook nog wel voor die keren daarna. Wij zorgen ervoor dat je jouw kostbaarste bezit met een gerust hart achter kunt laten bij de gastouder. Want wij zijn aan het werk daar waar jouw kind wordt opgevangen.

Wij zijn alle 3 bemiddelingsmedewerker. In alle jaren van Welkom-Kind hebben wij als team al veel koppelingen mogen opstarten. Door regelmatig contact met onze gastouders, kennen wij de gastouders goed. Wij zijn op de hoogte van de kwaliteiten en valkuilen van onze gastouders. Dit is noodzakelijke kennis tijdens de zoektocht naar jouw perfecte gastouder!

Maak kennis met onze werkwijze

Voordat wij op zoek gaan naar een gastouder voor jou, is het fijn dat we eerst de nodige informatie binnen hebben. Dit bespreken we graag telefonisch of we ontvangen het graag op de mail. Wij krijgen dan een eerste beeld van de opvangvraag. En we kunnen dan ook direct aangeven hoe groot de kans van slagen zal zijn.

Voordat we op zoek gaan naar een gastouder zal één van ons een intake gaan inplannen. Zij komt dan bij jou thuis. Tijdens de intake ontvang je informatie over ons gastouderbureau maar ontvangen wij ook graag informatie over jou als vraagouder:

  • Wie ben je?
  • Hoe is de gezinssituatie?
  • Wat zijn de wensen en eisen aan de gastouder?

Jouw wensen en eisen, worden naast de kwaliteiten en valkuilen van de gastouder gelegd. Vervolgens zal desbetreffende bemiddelingsmedewerker kijken welke gastouder geschikt zal zijn. Wanneer blijkt dat de gastouder opvangmogelijkheden heeft, wordt er een kennismaking gepland. Dit is de belangrijkste stap vóór de koppeling. Want wat is het gevoel na de kennismaking met de gastouder? Niet goed? Dan gaan we verder op zoek. Wel goed? Yes, we hebben een match! Dan wordt het tijd voor het zakelijke gedeelte. We gaan ervoor zorgen dat de opvang ook op papier goed wordt geregeld.

Wat doen wij verder voor jou als ouder?

Als het allemaal goed gaat, dan heb je als ouder niet zoveel met ons te maken. We vinden het wel belangrijk dat de opvang structureel wordt geëvalueerd. Ben je (on)tevreden? Wat gaat er goed? Of loop je ergens tegenaan? Een mooi moment om dingen bespreekbaar te maken. Daarom nemen wij tijdens het eerste opvangjaar op vaste momenten contact met jou op. En na het eerste opvangjaar vindt er een jaarlijkse evaluatie plaats. Maar wat als er nog geen evaluatiemoment staat ingepland en je hebt vragen? Ook dan staan we uiteraard voor je klaar. Neem dan contact met ons op zodat we met je kunnen meedenken.

Daarnaast steken we vooral in op jouw gastouder, want dat vinden wij heel belangrijk. Om jouw gastouder van goede scholing te kunnen voorzien. We zorgen ervoor dat jouw gastouder de juiste handreikingen, informatie en begeleiding krijgt. Zodat zij het best mogelijke kan doen voor jouw kind. Dat is toch wat je wilt? Dat jouw kindje op de beste plek wordt opgevangen? Hiervoor betaal je aan ons bemiddelingskosten. Met dit geld investeren wij in jouw gastouder. Op deze manier geven wij jouw gastouder de kans om zichzelf te blijven ontwikkelen. 

Perfecte match!

“Kleine bofkont! Ze mocht vandaag met de gastouder naar de kinderboerderij. Echt zo fijn dat ze bij deze gastouder is! Bedankt! Een perfecte match!”

Behulpzaam!

“Ik vind de communicatie en de hulp die Welkom-Kind biedt echt fantastisch. Hun
enthousiasme is echt heel aanstekelijk.”

Laagdrempelig & enthousiast

“Wat een geweldig GOB zijn jullie! Laagdrempelig, enthousiast, professioneel. Niets is jullie te veel en jullie denken op alle fronten mee met zowel de gastouder als de vraagouder. Ik ben nog elke dag heel erg blij met de samenwerking met jullie.”

Fijne samenwerking

"Jullie zijn altijd bereikbaar voor vragen, ondersteuning, begeleiding en advies!"

Zo benaderbaar!

“Ik vind het altijd mooi dat jullie zo goed contact houden met de ouders.”

Fijn contact!

"Bedankt voor het fijne contact wat ik altijd met jullie had. En bedankt voor het meedenken in oplossingen."

Chat openen
Welkom!
Heb je nog een vraag? Stuur ons gerust een bericht.