De zorg en aandacht die uw kind verdiend

Ieder gezin is anders, ieder kind is anders. Zoveel ouders, zoveel wensen. Welkom-Kind Friesland biedt u maatwerk in kinderopvang. U wilt flexibele opvang, wel of geen noodopvang, bij Welkom-Kind Friesland is veel mogelijk. Wij streven ernaar om een juiste verhouding te hanteren tussen de vergoeding voor de gastouder en de bureaukosten. De bij ons aangesloten gastouders betalen niets voor alle activiteiten en service welke wij aanbieden. Geen verrassingen voor de gastouders dus!

Voor de actuele tarieven verwijzen wij u naar onze prijslijst.

Persoonlijk contact
Persoonlijk contact met zowel de vraagouder, als de gastouder vinden wij belangrijk. Een open en eerlijke communicatie tussen alle partijen draagt bij aan een prettige samenwerking en goede opvangomgeving voor uw kind. Meer informatie over onze manier van werken, vindt u in ons informatie boekje “Alles wat je moet weten over de opvang“.

Heeft u opvang nodig of wilt u uw huidige oppas registreren, belt u gerust op nummer 0516-850338 , vul het contactformulier in of neem alvast een kijkje bij onze beschikbare gastouders.

Wat doet Welkom-Kind allemaal voor u

Als de opvang goed verloopt dan merkt u maar weinig van Welkom-kind. Maar toch moet u bureaukosten betalen. Waarvoor eigenlijk?
Om geregistreerde opvang plaats te kunnen laten vinden en daarmee in aanmerking voor kinderopvangtoeslag te komen moet er gebruik worden gemaakt van een bij een gastouderbureau aangesloten gastouder.

Het gastouderbureau is eindverantwoordelijke voor goede en verantwoorde opvang. Een gastouderbureau moet hiervoor jaarlijks een risico-inventarisatie doen bij de gastouder. Daarnaast een voortgangsgesprek met de gastouder en ook een jaarlijkse evaluatie met de vraagouder behoort tot de taken van het gastouderbureau. En niet onbelangrijk het gastouderbureau zorgt voor een correcte (financiële) administratie.

Welkom-Kind ondersteund het visie document “Kwaliteit Gastouderopvang” van de Branche Vereniging Kinderopvang

In navolging daarvan organiseert Welkom-Kind  jaarlijks voor de gastouders thema avonden om de kennis van de gastouders te verbreden. Activiteiten avonden om de gastouders elkaar te laten ontmoeten en ervaringen te delen. Jaarlijkse EHBO herhalingen zodat ook op dat gebied uw kind in vertrouwde handen is. Wij vinden het belangrijk om met uw gastouder in gesprek te gaan zodat wij weten waarin uw gastouder zich kan en wil ontwikkelen. Dit allemaal ter ondersteuning  voor de gastouders zodat zij uw kindje het beste kunnen bieden!

Inderdaad u merkt niet heel veel van het gastouderbureau en vraagt u wellicht  af waarom moet ik het gastouderbureau betalen…. Maar onthoud,  wij zijn daar aan het werk daar waar uw kindje opgevangen wordt.